22 травня 2015 року на базі ПСП "Пісківське" (с. Піски Бахмацького району Чернігівської обл.) відбулася Всеукраїнська виробнича семінар-нарада з питань кормозаготівлі. Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН та Департамент агропромислового розвитку Чернігівської ОДА виступили співорганізаторами заходу.
Всеукраїнська виробнича семінар-нарада складалася з двох частин. Пленарне засідання розпочалося з вступного слова заступника директора Департаменту – начальника управління розвитку агропромислового виробництва Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Т.Б. Мілютенко.
Особливості технології сінажування зеленої маси з використанням мікробного консерванту розкрив у своєму виступі директор ПСП «Пісківське» В.П. Колоша. Він підкреслив доступність і стабільну ефективність мікробного консерванту і силосної закваски, виробництва Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН.
Переваги біологічних консервантів порівняно з хімічними аналогами і механізми їх дії при регулюванні мікробіологічних процесів під час зберігання кормів висвітлено у доповіді "Мікробні консерванти у кормовиробництві" директора Інституту, доктора с.-г. наук, професора, члена-кореспондента НААН В.В. Волкогона.
Досвідом застосування біоконсервантів Інституту для заготівлі сінажу, силосу і плющеного зерна кукурудзи поділився головний зоотехнік ДП ДГ «Кутузівка» Інституту Північного Сходу НААН О.Є. Админ.
Практична частина семінару проводилась на посівах люцерни. Вона включала огляд сучасної сільськогосподарської техніки для заготівлі кормів, демонстрацію скошування зеленої маси бобових трав для сінажування та наочного ознайомлення з технологією заготівлі сінажу за використання мікробного консерванту у ПСП «Пісківське».
|
|
|



